ВИДЕО: По българо-македонски проект обновиха детско заведение в Гоце Делчев

_MG_6189

С тържествен църковен водосвет отбелязаха днес воден от н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим, отбелязаха края на дейностите по европейския проект „Енергийна ефективност на детски и учебни заведения“ в ОДЗ „Джани Родари“ в гр. Гоце Делчев. Сградата на детското заведение е изцяло подновена и санирана, отоплителната система е подменена, а парокотелното отделение е на газово гориво. Сега училището ни е по-топло и по-уютно за децата, а разходите за отопление се очаква да намалеят с около 50% се захранва с газ, гордо сподели г-жа Марияна Костадинова, директор на детското заведение. ОДЗ „Джани Родари“ се отличава с това, че печели и реализира най-много европейски проекти в сравнение с всички останали в Гоце Делчев.

Поредната придобивка за ОДЗ-то в Гоце Делчев е резултат на сътрудничеството им с детска градина „23. август“ в гр. Берово, Р. Македония където също реализираха подобен проект. Общата стойност на проекта е 500 000 лв. и се изпълнява по европейската програма „България – Македония 2007 – 2013“

Да уважат празненството по повод приключване на проекта и водосвета за здраве, в детското заведение бяха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и неговият заместник Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, депутатите Георги Андонов и Кристиян Вигенин, колеги от други детски заведения, както и партньорите по проекта от македонска страна, Драги Драги Наджински – кмет на община Берово и директорът на детската градина в същия град, Финка Ковчегарска. Гости и домакини си размениха празнични подаръци, а малките възпитаници на детското заведени представиха специално подготвена за случая музикално-танцова програма.

_MG_6185

_MG_6188

_MG_6193

_MG_6195

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене