Депутатът Кирил Котев от Сандански най – големият длъжник в парламента!

51744-632x358Кредити за над 1,1 млн. лв. изплащат депутатите. Това става ясно от новата порция декларации за конфликт на интереси, които бяха качени вчера на сайта на публичния регистър. Все още не са публикувани документите на почти 1/3 от народните представители.

Сред най-големите кредитополучатели са Диана Йорданова и Кирил Котев от ГЕРБ. Тя има задължение от 100 хил. лв., а той от 48 125 евро. С ипотечен кредит за 45 хил. евро е Александър Ненков. Депутатът от ГЕРБ дължи и 36 хил. лв. на майка си Юлия, а на името на Пламена Ненкова декларира и кредит от 4300 евро.

Анна Александрова от ГЕРБ има ипотечен кредит за 50 хил. лв. и потребителски за 30 хил. лв. Колегата ѝ Евгени Стоев е със заеми за същата сума, а Атанас Ташков изплаща 39 600 евро. Даниела Савеклиева е с два потребителски заема на обща стойност 55 хил. лв. Джема Грозданова пък е декларирала потребителски кредит за 30 хил. евро и финансов лизинг от 57 хил. лв. към “Сожелийз България” ЕООД.

Много от депутатите все още са собственици или имат дялове в частни фирми. Валентин Николов от ГЕРБ – 100% собственост на “Съзвездие лъв” ЕООД.

Петър Петров от БДЦ е бил изпълнителен директор на ТЕЦ “Бобобдол” и на “Топлофикация ВТ”, както и управител на “Екоенергия холдинг” и “Златно пиле – Монтана” ЕООД.

Живко Мартинов от ГЕРБ има малък процент собственост в няколко дружества с интерес към изграждане на ветропаркове. Червеният Георги Божинов е бил член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”.

Колегата му Васил Антонов има 99% от “Ка груп” и 80% от “Ка комерс”, занимаващи се с търговия с горива. Валентин Иванов от Патриотичния фронт има

по 80% участие в четири туристически фирми,

както и в сдружение “Патриот”. Валери Симеонов от Патриотичния фронт е декларирал участие в 5 фирми, които имат СКАТ в името си, и в “Телевизионен канал България” ООД.

Лекарите декларират практиките си, а някои от тях дори имат още договори с НЗОК. Такъв е случаят с Вяра Церовска от ГЕРБ, която е специалист по нефрология, и с колегата ѝ – акушер-гинеколога Дарин Димитров. Той има кредит от 10 хил. евро, а тя изплаща автомобил на лизинг за същата сума.

Част от депутатите декларират частен интерес към съпрузи, деца и родители. Реформаторът Константин Марков – към съпругата си Кремена и брат си Борис, които имат фирми. Георги Кадиев от БСП – също към фирмите на съпругата си Соня. Той е собственик на “Кадиев Глобъл”.

Колегата му Кирил Добрев декларира свързаност, но не и частен интерес към работата на фирмата, в която майка му Елка е съдружник. Той има 55% собственост в дружеството за екоенергия “Пирин ВАТ”.

Частен интерес към работата на майка си Марийка и на брат си Борис е обявил Добромир Проданов от ГЕРБ. Тримата са в една и съща фирма, производител на подправки – “Меркурий П и П” АД, но депутатът е заличен като член на съвета на директорите на 27 октомври и е

останал само акционер

Той е съдружник в още една фирма – “Меркурий гранд” ООД, чиято дейност е строителство и ремонт.

Добрин Данев от БСП декларира частен интерес към дейността на дъщеря си Пламена. Той има собственост във фирма “Прециз Агро”.

Депутатите обявяват още участие в читалищни настоятелства и в ръководството на спортни съюзи. Червеният Атанас Зафиров е шеф на УС на Българската федерация по ръгби. Иван Чолаков от ГЕРБ е член на ръководството на федерацията по баскетбол и на баскетболен клуб “Тунджа”. Христо Тодоров от БДЦ пък е член на областен съвет на БФС, най-вероятно в родния си Пазарджик. Колегата му Явор Хайтов е в сдружението “ФК Левски – Спартак МВР”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене