“Марек” загуби с класика от “Берое” в Дупница

марек

“Берое” победи категорично “Марек” с 3:0 като гост в Дупница и взе важни три точки в битката за място в първата шестица.

Старозагорци ще зимуват на петото място в класирането с 31 точки, на точка зад третия и четвъртия, съответно Локо Сф и Литекс. “Марек” си остава на безутешната предпоследна позиция в класирането с 13 пункта.

В герой на “Берое” в този мач се превърна тъмнокожият нападател Жуниор Мапуку. На два пъти той напука гредата на вратата на дупничани след свои изстрели, но по-важното е, че реализира две попадения за успеха на „зелените“. След като свърши работата си, Мапуку бе сменен от Бакалов в 65-ата минута. Първото попадение в мача вкара Станислав Костов.

След равностойните начални минути “Берое” постепенно взе инициативата и започна да застрашава вратата на “Марек”.

Първата сериозна опасност възникна в 19-ата минута, когато Жуниор Мапуку уцели за пръв път напречната греда на вратата на дупничани.

Натискът на гостите скоро беше материализиран. В 32-ата минута след центриране на Салим Керкар топката попадна у непокрития Станислав Костов, за когото не бе проблем да вкара топката в мрежата за 0:1.

Десет минути по-късно Мапуку отново уцели напречната греда на вратата на “Марек”. В самия край на полувремето той обаче успя да я порази. Защитата на “Марек” отново не внимаваше и Мапуку не особено затруднен в отбелязването на гол – 0:2 в добавеното време на първата част.

Жуниор Мапуку продължи да тормози “Марек” и през второто полувреме.

Тъмнокожият нападател на “Берое” стреля опасно от пряк свободен удар, Салим Керкар посегна към топката, но не я докосна и заблуди вратаря Михайлов – 0:3 в 50-ата минута.

Феновете на “Марек” започнаха да недоволстват от изявите на своите и Димитър Андонов обра гнева им при смяната си през втората част.

Привържениците на гостите /70-80 души/ подкрепяха непрекъснато своя отбор, докато тези на домакините, или се ядосваха, или мълчаха навъсено.

В края на мача гредата отново спаси вратата на “Марек” от ново попадение. 

Дупничани изостават със 7 точки от спасителното десето място в класирането и ще им бъде трудно да се спасят през пролетта.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене