Ски легенди: Банско е №1 в Европа

main_b

Банско отново ще бъде най-добрият зимен курорт на Европа. Това прогнозираха ски легендите Марк Жирардели, Петър Попангелов и Щефан Еберхартер.

„В момента не познаваме друг ски център в Европа, който да предлага по-добри условия за скиорите от Банско“, подчертаха те.

Днес звездните шампиони направиха демонстрационни спускания по писта „Томба“ и с това символично дадоха старт на активния туристически сезон.

Преди седмица първият истински сняг падна над Пирин планина, а днес, като по поръчка, слънцето щедро огряваше Бъндеришка поляна. По обяд ски центърът гъмжеше от стотици почитатели на белите спортове.

„Аз наистина съм изненадан колко прекрасно място е тук“, възкликна австрийският трикратен шампион Щефан Еберхартер, след като пристигна в ски центъра. Той показа класата си на голям скиор, след като спечели със своя тим в традиционната надпревара „Влез в отбора на шампиона“. В отборното спускане втори остана Марк Жирардели с неговите момичета и момчета, а трети са нареди Петър Попангелов.

Празникът продължи със зрелищна заря и демонстративно спускане на тримата легендарни ски шампиони.

Изненадващо на пистите са появи и настоящият спортен министър Красен Кралев, който обеща да работи за популяризиране на скиспортовете у нас.

Маркетинг-директорът на ски зона „Юлен“ Иван Обрейков отново постави належащия въпрос за нуждата от изграждане на вторакабинкова линия над Банско.

Кметът Георги Икономов бе категоричен, че тази зима се очакват много турски туристи. И този сезон по пиститеще патрулират смесени екипи от гръцки и румънски полицаи.

По-късно следобед празникът продължи с традиционната игра „Ловци на съкровища“. Стотици мераклии се записаха да ровят в снега, за да открият ключовете за голямата награда – чисто нов автомобил „Ауди“.

Победител стана Георги Бояджиев от град Златица.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене