БОК награди със златна значка Атанас Камбитов

107561-atanas-kambitov-nagrada

Българският олимпийски комитет награди със златна значка кмета на Благоевград – д-р Атанас Камбитов. Отличието на градоначалника се връчва за принос в развитието на олимпийските спортове.

Награждаването стана по време на откриването на фотоизложба, посветена на 90-годишнината на Българския олимпийски комитет. Повече от 200 фотографии и факсимилета проследяват богатата история на БОК и на олимпийското движение у нас. Акцент са олимпийските ни шампиони и медалисти, както и най-важните събития, белязали пътя и развитието на комитета през последните девет десетилетия.

На събитието бе представена и книгата „Олимпийската слава на България“. Луксозното издание е събрало с хроники, документи и фотоси всичко най-ценно и важно от историята на олимпийското движение в България.

„За нас е голямо удоволствие да бъдем домакини на тази фотоизложба. Както разбрахме тя за първи път излиза извън границите на столицата, а следващата спирка е Чикаго. Чувстваме се поласкани“, каза градоначалникът Камбитов и уточни, че спортът и изкуството са най-добрите посланици.

Атанас Камбитов увери, че община Благоевград ще продължи да подава ръка на спорта, на младите ни надежди, които утре ще изкачат стълбата на успеха и ще са новите олимпийски шампиони на България.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене