PПо примера на ДПС: И БСП Пиринско изпрати черен списък до „позитано“ 20 с уволнените си от ГЕРБ кадри

юлиан гошев

Събирам областния съвет и ще излезем с протестна декларация, обяви червеният лидер Ю. Гошев

И БСП в Пиринско изпрати списък с уволнените си кадри до лидера Михаил Миков. Както „Струма“ писа, това вече направиха от областната структура на ДПС, които представиха на Лютви Местан справка за над 10 елитни свои кадри. „Жертвите“ от лагера на БСП засега са по-малко, около 7-8, сред тях са бившият вече шеф на ДГС – Петрич инж. Геор­ги Янкулов, Юлия Янчева, об­щински лидер на БСП в Симит­ли, която бе отстранена от шеф­ския стол на Инспекцията по труда, където върнаха стария началник от предишното управ­ление на ГЕРБ Петър Попадиин, Йорданка Андонова от Разпла­щателната агенция в Благоев­град, директорът на „ВиК“ – Бла­гоевград инж. Петър Тунев, кой­то бе заменен от активистката на ГЕРБ Росица Димитрова, и др.

‘Това са чисто политически уволнения, защото никой не мо­же да ме убеди, че Георги Янку­лов, който е един от признатите като най-добър специалист в горския сектор в цяла Югозападна България, е сменен за­ради липса на качества“, обяви пред „Струма“ областният лидер на БСП Юлиян Гошев. Той опре­дели и като показно политичес­ко назначение това на Петър По­падиин в Инспекцията по тру­да, заради когото е отстранена Юлия Янчева.

„Най-голямата реставрация на кадри на ГЕРБ обаче тече в горския сектор, назначените по наше време се уволняват поголовно в Якоруда, Белица, Раз­лог и на други места и се назна­чават хора на управляващата в момента партия. Това трябва да спре, защото не е нормално да се правят чистки по ниските ета­жи на администрацията за оби­кновените служители“, смята Го­шев. Според него нормално би­ло да бъдат освободени от длъжност двамата заместник областни управители на Бла­гоевград от БСП като Костадин Дурчов и Димитър Капитанов, защото те реално са били по­литическите представители на предишното управление в Пи­ринско, но не било нормално, когато чистката слиза на ниво­то на редовите служители.

„Обмисляме да се съберем на специално заседание на об­ластния съвет и ще излезем с протестна декларация срещу по­литическите уволнения в Пирин­ско“, обяви областният председател на БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене