„Галчев инженеринг” замрази площада в Перник заради финансови машинации

107094-Nikolai-Galchev

Строителството на площада в Перник е спряно окончателно заради финансови неуредици между строителните фирми, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Въпреки че държавата се е разплатила, 80% от работниците не са получили парите си за последните 3 месеца, а друга част от тях за последния месец и половина. Преди повече от година благоевградският строителен бос със спорна репутация с фирмата си „Галчев иженеринг” спечели конкурса за строителство на площада в Перник за 10 млн. лв. Той гарантира, че има техника и работна ръка, за да изпълни поръчката в срок. Вместо да осигури всичко обаче, той нае подизпълнители, които да свършат работата.

„Сега общината плаща на „Галчев инженеринг” регулярно, парите са преведени до стотинка. Но парите потъват”, каза кметът Иванов.

 

Измамените работници поискаха среща с кмета, но такава не се състоя. Те разкриха, че договорите им се сключват с дъщерна фирма и подизпълнители, които строителите определят като „бушони”.

„Не може една фирма да прави договори за милиони с активи за 5 лв. Аз ако заведа дела, какво да взема от тази фирма. Тя няма нищо на свое име”, коментират ужилените.

Вчера работниците на площада в центъра на Перник отново спряха работа. Цяла сутрин в Перник вали обилен сняг, а температурата бе около 0 градуса, снегът беше затрупал всички машини. В понеделник на място имаше група от около тридесет души. Но вчера само двама работници обикаляха и гледаха кофража на площада. Перничани, минаващи около центъра, споделиха с нас: „Ако така продължават, ще оправят площада още пет години, вярно, че заваля сняг и е доста студено, но те трябва да са подготвени, нали гонят срокове“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене