Кметът Камбитов запали коледните светлини в Благоевград, Дядо Коледа дойде от камината

 

mm_1417810816Коледни светлини озариха Благоевград. Празничната програма ръководеха Симо и Богдана от сутрешния блок на БГ радио и представиха участниците. Те напомниха на многобройната публика изпълнила цялото площадно пространство, че тази година коледната програма е под мотото: „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!“, в подкрепа на Михаил Николов, който е прикован на легло, но с реални шансове да оздравее.

На сцената се качиха кмета на общината  д-р Атанас Камбитов, придружаван от неговата миналогодишна асистентка, порасналото вече ангелче – Яна.

„Хората казват, че по Коледа стават чудеса. Аз тази година имам едно желание, което много искам да се сбъдне, и сега ще го споделя с вас, защото съм сигурен, че и вие ще го пожелаете. А ще го пожелаете, защото ви познавам, защото сте добри хора, с добри сърца, с благородни души, въпреки трудния живот“ – започна поздрава си кметът Камбитов.

„Вярвам в доброто, вярвам във вас, и аз като едно пораснало момче, седнах и написах едно писмо до Дядо Коледа“ – каза кмета и прочете писмото, в което моли Михаил Николов от  НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ да победи битката с обездвижването и да постигне най-съкровенните си мечти.

„Искам това дете да бъде с нас следващата Коледа, изправен на крака!

Искам всяко дете в този град, в тази община, да бъде с нас и да вървим заедно напред!“.

Кметът завърши с пожелание за здраве и благоденствие за всички деца на Благоевград и България.

Дългоочакваният миг по запалването на коледните светлини бе предшестван от шествие-карнавал, което започна от Съдебната палата в 18 часа. Шествието бе водено от приказни герои и се пренесе на празничната сцена на площад „Георги Измирлиев“ .

Съученици и приятели на Мишо от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ изпълниха песни на коледна тематика.

Възпитаници на неделното училище Диляна и Никола изрецитираха „Молитва“.

Участие в коледната програма взеха и деца от Клуб по спортни танци „Карат“, вокална формация „Мая“, Танцов център „Влахов“, Танцово студио „Божана“, Двореца на децата, Център по изкуствата и Гимнастически клуб „Любчо Солачки“.

И тази година Дядо Коледа не пропусна да зарадва най-малките гости на празничната програма, като до последно всички се питаха откъде ще дойде този път. И той успя да изненада отново всички, като излезе от камината на сцената.

Точно преди да включени светлините, солистът на Камерна опера Благоевград Михаил Михайлов изпълни „Ава Мария“ , заедно със всички участници в празничната програма, кметът Камбитов, Дядо Коледа, Снежанка и нейните джуджета.

Кметът д-р Атанас Камбитов включи коледните светлините в 19:40 часа на фона на камбанен звън и празнична заря.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене