Екшън в Белица! ДПС активист и лидерът на ГЕРБ – Иван Стойчев в кървава схватка на пътя

6c9bf448eb2cbdb91116d9db299aebac

ЖУЛЬОВ ТВЪРДИ: В БОЛНИЦА СЪМ СТОЙЧЕВ МЕ БЛЪСНА С КОЛАТА СИ, БУКВАЛНО МЕ ПОМЕТЕ. ОБЩИНСКИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ КАТЕГОРИЧЕН: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, ЕЖЕДНЕВНО ЗАСТРАШАВАТ СЕМЕЙСТВОТО МИ ЖУЛЬОВ И КЛИКАТА ОКОЛО НЕГО, НАПАДНА МЕ С БРАДВА, ЗА ДА МЕ УБИЕ СНОЩИ

Опасен екшън се разигра посред нощ в петък в Белица, съобщи Struma.com. Блъснатият пешеходец, според сигнала е кумашинът на заместник-кмета на Белица К. Джембазки, активистът на ДПС Ю. Жульов. В момента Жульов е в болница с порезна рана на крака и комоцио. Шофьорът, който го блъснал бил лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев. Това бе сигналът, който получихме снощи. Свързахме се незабавно с участниците в инцидента. Най-напред разговаряхме с обвинения шофьор уличен, че е блъснал пешеходеца Жульов, Иван Стойчев. Ето какво разказа Стойчев за случилото се снощи в Белица :

Около 22 часа чух зверски удари по автомобила ми, паркиран пред нас. Показах се на прозореца и видях да се отдалечава джип, който познавам. Беше джипа на Жульов. И понеже отдавна аз и семейството ми сме подложени на непрекъснат тормоз от страна на Жульов и кликата около него, той е кумашин на местния заместник-кмет, признавам, уплаших се за детето си ,което бе в местността Семково. Веднага излязох и тръгнах след джипа, видях го спрян пред къщата на майката на Жульов, спрях, за да го попитам какви ги върши и защо чупи колата ми. В този момент усетих ,че някой хвърли камък по автомобила ми, слязох много спешно. И тогава Жульов буквално излетя от къщата на майка си въоръжен с брадва. Замахна да ме удари, наведох се инстинктивно и той се претърколи по ската, който се намира до къщата. Минути по-късно пристигна полиция, която извиках и приятели на Жульов, които системно заплашват хората в района Има интереси, които нагазвам, боря се в защита на населението и срещу страха от кликата около Жульов Съвсем категорично заявявам, вероятно има висш полицай зад гърба на групата, която тормози мен и семейството ми, който ги пази, каза Стойчев, който е бивш футболист и треньор на Пирин.

В същото време Жульов, който от снощи е в болница твърди:

Излязох от дома на майка си снощи около 22.30 часа и Стойчев буквално ме помете с колата си пред очите на майка ми и баба ми, наизлязоха съседи и са ме прибрали вътре на леглото, това е. Събудих се в болница. Стойчев непрекъснато тормози мюсюлманското население и ромите в Белица, има лошо отношение към хората и непрекъснато се заяжда, така че това не му е за първи път разказа от болничното легло Жульов, който има разкъсна рана и комоцио.

Случаят изправи на крака и полицията в Разлог. В търсене на истината полицаите започнаха разследване на кървавия инцидент. В разговора ни с лидера на ГЕРБ Стойчев, той бе категоричен, че въпросът не е на база етноси и няма никакво етническо напрежение, просто хората около Жульов се чувстват засегнати, тъй като Стойчев погазвал интересите им. Разследването продължава. Стойчев е дал показания в полицията, разпитан е и Жульов. Официалното становище на криминалистите все още е неясно.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене