Топ ПРЕСА: Финансовият министър ще търси къде са потънали 300 бона от община Гърмен, пратени с подписа на министър за погасяване задълженията на определена фирма!

минка капитанова

Минке, къде са парите?!

Симеон Валентинов

Редакционния съвет на медийна група „Топ Преса“ изпрати писмо до министъ­ра на финансите на Републи­ка България г-н Горанов, с искане да направи разслед­ва за това къде са потънали над 300 000 лева в община Гърмен, ползвани от нейния кмет – Минка Капитанова. Миналата година с писмо до министерството госпожица­та е поискала от министъ­ра да разреши на общината да бъдат отпуснати 300 000 лева за погасяване задъл­женията към фирма изпъл­нител на пътищата Огняново – Рибново и Гърмен – Ковачевица. Парите са по програма „Сапард“. Информацията с която разпо­лагаме само и единствено ние от вестник Топ Преса, е че ми­нистърът на фи­нансите Петър Чобанов мина­лия септември лично е разпо­редил парите да бъдат от­пуснати и те да вля­зат в сметката на об­щината. Парите са били преведе­ни, разбираме от свои източници в община Гърмен. Защо обаче из­пълнителят не си е получил парите до ден днешен при положение, че те са отпуснати само и единствено за това. Това не е ли нагло нарушаване на закона? Това не е ли престъпле­ние? Редно е да се пита и да се прове­ри. Минке, къде са парите?

фа

ЕТО И ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ И ФАКСИМИЛЕ ОТ НАШЕТО ПИС­МО:

До министър на финансите на Република България

ВЪПРОС

От Веселин Стаме­нов, главен коорди­натор и представител на медийна група „Топ Преса“ – Югоза- падна България чрез ****** ЕИК ******* адрес град Благоев­град 2700 пк.99 Ли­чен адрес: Град Гоце Делчев 2900, улица „*******“ 12, Тел. за връзка: 0895 *** ***

Уважаеми госпо­дин министър,

По повод постъпили реди­ца сигнали в офисите на на­шата редакция и до предста­вители на редакционния ни съвет, относно предени пари от НАП – София в сметката на община Гърмен предста­влявана от кмета г-ца Минка Капитанова. Септември ме­сец миналата година, кметът на община Гърмен, г-ца Капитанова в официално пис­мено искане до управлява­ното от Вас ведомство днес е поискала сумата от 300 000 лева за погасяване на задъл­жения на община Гърмен към фирма ***** – град Гоце Делчев, за изпълнение на обекти по програма „Сапард“ а именно – ремонт на път Ог­няново – Рибново и ремонт на път – Гърмен – Ковачевица. Въпросът ми към Вас е да разпоредите проверка удовлетворено ли е това ис­кане и ако е, може ли да се по­иска отговор­ност на кмета и неговите фи­нансисти къде са тези пари? Информация­та, с която раз­полагаме, е че изпълнителят не е получил парите си, не­зависимо че управлява­ното от Вас министерство ги е превело специално за това. Молим ви за съдей­ствие, за да удостоверим къде са тези пари?

Оставам на разпо­ложение за допъл­нителни въпроси и прилагаме документи и инфор­мация, с която раз­полагаме.

Дата: 03.12.2014 година С ува­жение:

Веселин СТАМЕНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене