Мъртвопиян разби устата на спешен медик в Перник

56543-632x358

Лекар от спешния център на МБАЛ- Перник е бит от пациент в събота късно вечерта. Пияни радомирци са докарани с линейка в Спешно отделение, младежите били в неадекватно състояние и при опит на д-р Румен Генчев да прегледа единия от тях той се обърнал и забил юмрук в лицето му. Дежурният лекар е със сцепена устна и се наложило колегите му да му оказват и на него помощ.
„Веднага е извикана полиция. Възмутен съм от подобни инциденти. Закриха изтрезвителното в Перник, докарват ни пияни да ги освестяваме и ето до какви ситуации се стига”, заяви за struma.bg д-р Евлогиев.
Това не е първи случай на нападение над лекар в Перник. Миналата година д-р Милен Валянов от ЦСНМП бил извикан на адрес в квартал „Трева“, където имало пострадал при ромско меле.
„Човекът беше с рана на главата. Казахме му да се качи в линейката, но ни обградиха 15 роми. Брат му заяви, че няма да тръгнем докато не дойде полиция. От МВР се забавиха малко, а през това време ромите започнаха да ритат и чупят линейката, а нас да ни заплашват”, разказа тогава д-р Валянов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене