Доброволчество в сферата на социалните звена в Банско

107417-1В социалните звена на територията на Община Банско набира скорост нова форма на грижа за хората в неравностойно положение – доброволчеството. Спортни специалисти и кинезитерапевти даряват от своето време,  опит и умения, за да внесат настроение  в ежедневието  на  Дневните центрове за деца и възрастни в Банско. Потребителите на социални услуги участват с ентусиазъм в заниманията, организирани от доброволците – сигурен знак, че това сътрудничество си струва да продължава. А ето ги и тях:

 

 Илиян Дончев  и Владислава Благоева – кинезитерапевти. В началото  доброволстват в дневен център „Здравец” като кинезитерапевти и работят с децата, а впоследствие водят лечебната конна езда с деца и възрастни с увреждания, клиенти на дневния център.

 

Аксиния Цветкова – кинезитерапевт. Аксиния е новатор в адаптираната физическа активност – организира групови подвижни, адаптирани игри, които освен че повишават двигателната активност и култура на потребителите, ги  зареждат с много свежест.

 

Димитър Цигорийн – не се изненадвайте ако ги видите на тенискорта  над сградата на Дневния център. Това също е доброволческа инициатива  – през изминалото лято Димитър организираше тенис  игри за малки и големи два пъти в седмицата,.

 

Ирена Бойчева – инструктор по йога. Това е най-новото занимание в Центъра. Ирена идва два пъти седмично и  работи със смесена група за двигателното развитие.

 

„Удовлетворяващ е факта, че потребителите на социални услуги на територията на нашата община получават допълнителни занимания, насочени към тяхната физическа и психическа кондиция. Благодаря на всички доброволци, даряващи от своето време и знания. Вярвам, че примера ще бъде заразяващ, защото както всички знаем, зрелостта на едно общество се познава по грижата за слабите” коментира кметът Георги Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене