Обмислят 6 тунела в Кресненското дефиле?

Обмислят 6 тунела в Кресненското дефиле?

Най-сложният участък на АМ ”Струма”, този в Кресненското дефиле, няма да започне преди 2016 година, каза реигионалният министър Лиляна Павлова.

„Има завършено проектиране за 15-километров тунел, който е първоначално избраният вариант, най-вече от екологична гледна точка. Екипите, които извършват окончателната оценка за въздействието върху околната среда, анализират още девет алтернативни варианта. Преизчисляват се финансовите и технически параметри, за да се намери най-изгодният вариант за страната“, изтъкна министър Павлова.

„Срокът за приключване на всички дейности по ОВОС е декември 2015 година. Основният вариант, който се преразглежда, е вместо строителството на този сложен тунел, с дължина 15 километра, да се проектират 6 по-малки тунела, което е по-малко като стойност и по-лесно за изпълнение“, обясни Павлова.

По време на откриване на ремонтирания път към Предела днес, регионалният министър Павлова разкри, че договорът с гръцката фирма „Актор“, изграждаща ЛОТ-4 на АМ „Струма“, не е прекратен. Той е в юридическа сила до месец март следващата година.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене