Наздраве: Коледните „кочинки“ започнаха да посрещат празнуващите благоевградчани, цените са същите като миналогодишните

_thumb (2)Вече втори ден прословутите коледни кръчми,наричани „кочинки“ в центъра на Благоевград посрещат празнуващите. Традицията от почти десетина години е спазена и за тези празници и съдържателите на колоритните заведения започнаха да се надпреварват за клиентела, къде с по-качествени вина, или пък с по-отбрани месни продукти за димящите барбекюта.

Цените в „пушилките” са запазени почти като миналогодишните с малки вариации. Основните асортименти, като кебапче, кюфте, каничка вино и малка ракия остават непроменени. За вкусотиите от кайма ще се плаща по 90 ст., за виното отново 4.50 лв., а ракията, в зависимост от марката – от 1.20 нагоре. Естествено има сериозни специалитети, като кълцан домашен суджук и телешко бон филе, които са на цени от 5.50 до 10 лв., но като цяло сумите за едно прекарване в заведенията си остават същите – прилични и достъпни. В почти всяка „кочинка” преобладава натуралния хански стил, с окачени тъкани черги по стените, в едно с менчета, грънци и кратунки.

„Надяваме се тази година да е по-благоприятна от миналата, когато не бяхме пощадени от дъждове, а и доста топло време. Дано има сняг и хората да търсят уюта при нас” заяви един от съдържателите на сглобяема кръчма. Екипът на struma.com пожелава успех на съдържателите на „кочинки “ и приятни мигове на празнуващите благоевградчани.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене