Дядо Коледа във Вашия дом – Благотворителна кампания на студенти по право с подкрепата на община Благоевград

107370-blagotvoritelna-koledaСтуденти от Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ подемат инициатива за „Благотворителен Дядо Коледа“. Те се срещнаха  с кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който подкрепи идеята десетки деца в Благоевград да получат подарък от най-любимия старец, а събраните средства да отидат за лечението на Михаил Николов. С тази инициатива студентите се присъединяват към благотворителната кампания на община Благоевград „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!“.  Надеждата на цялото общинско ръководство е необходимите средства за лечението на Мишо да бъдат събрани още докато той е в болницата и на следващата Коледа момчето да бъде редом до нас, на крака.

Стефани Манчева, говорител на инициативните студенти, разказа повече за тазгодишната коледна благотворителна акция. Всички семейства, които желаят Дядо Коледа да посети техния дом и да донесе подаръци за малките му обитатели, може да заявят това на телефони: 0886 70 80 19 и 0896 74 64 57.

Цената е 15 лева, като парите ще бъдат превеждани по сметката на Мишо. Необходимо е родителите да оставят информация за детето, точен адрес, телефон за връзка, като подаръците ще се събират  в Културно-информационния център на площад Георги Измирлиев“.

След като децата получат подаръка си от Дядо Коледа, те ще имат и възможността да се снимат и да получат моментална снимка с белобрадия старец. Средствата отново ще бъдат предоставени за лечението на Мишо.

Това не е първата хуманна акция, която студентите от ПИФ организират.Те заразяват с ентусиазма и добрината си  и свои колеги от други факултети на Югозападния университет.

Една такава благотворителна кампания е насочена към техния колега Феим Феим, който е незрящ. Поради лекарска грешка Феим от село Шкорпиловци ослепява още при раждането си. При правилна диагностика и лечение обаче, Феим има 50% шанс да прогледне. За целта трябва да бъдат направени скъпо струващи изследвания, за да се установи точната диагноза и да се назначи правилното лечение.

Феим е прекрасен младеж, който учи право, при това с много добър успех. Той е женен, като неговата съпруга също е незряща. Феим има две желания – да види света в който живее и да стане съдия, за да промени така законите, че младежи в неговото неравностойно положение да могат да заемат отговорни постове.

Кампанията по набиране средства за Феим Феим ще стартира през месец януари, 2015година в специално поставени за целта кутии на възлови места в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене