А. Георгиев часове след смъртта на съпругата си: Ако благоевградските лекари познаваха новите медикаменти за лечение на тумор, Ева щеше да е жива

56233-632x358

Вчера в 4.00 сутринта почина благоевградчанката Евелина Георгиева, на която преди 8 години лекарите откриха тумор в главата.

40-годишната бивша учителка, майка на 2 деца, за която българи от страната и чужбина от няколко седмици събираха пари, не успя да се пребори с пневмонията, която разви преди 2 седмици вслeдствие на залежаването.

Тъжната вест съобщи за “Струма“ съпругът й Антон Георгиев, часове след като Ева изсъхна, без да дойде в съзнание. Въпреки шока първата реакция на Тони бе да благодари на хората, изпратили пари за лечението на Ева. След като комбиниран прием на имуновенин и малко познатият на българския пазар препарат „Маптера” стопи 95% от тумора на Ева, успешното приключване на лечението й щеше да излезе около 30 000 лв. Белият дроб обаче предаде младата майка и тя не успя да прегърне децата си отново в Благоевград.

Хората много ни помогнаха, но благоевградските лекари забавиха оздравителния процес, каза вчера през сълзи овдовелият Антон Георгиев. Това бяха думите ми и пред депутатката Даниела Савеклиева, на която се обадих с идеята за законодателни промени в областта на здравеопазването, за да няма повече такива случаи. Тук дори не обвинявам Здравната каса, която в един момент спря да плаща лечението, защото тя работи по правила, спуснати й отгоре. Обвинявам обаче лекарите в провинцията, чиито медицински познания в болшинството от случаите са на ниво университет, не ходят на симпозиуми, не се запознават с нови медикаменти и начините на приложението им, не бяха чували дори за „Маптера”. Факт е, че откакто състоянието на Ева се влоши, лекарите в благоевградската неврология и в една столична болница 2 пъти ми я изписваха в петък и на практика аз трябваше да се грижа за нея у дома през уикенда, което още повече влошаваше състоянието й. Сложих й веднъж система, но аз не съм лекар, какво мога да направя?

Вчера  Антон остана в София, за да прибере тялото на съпругата си от болницата и да го докара в Благоевград. Най-вероятно погребението ще е днес.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене