Днес над страната ще преобладава облачно време, в низините – с намалена видимост.

облаци

Днес над страната ще преобладава облачно време, в низините – с намалена видимост. На отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще остане с източна компонента, покрай река Дунав и в източните райони – умерен. Студено време в Северна България, където дневните температури ще останат отрицателни – между минус 9° и минус 5°. В Южна България през деня ще се затопли и максималните ще са от минус 1° до 4°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната (-1°), за Банско 9°/0°, Разлог 10°/0°, Дупница 6°/-2°, Кюстендил 7°/-2°, Перник 1°/-5°, Гоце Делчев 10°/1°, Сандански 11°/3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 9°, а минималните до 1°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще остане значително по-високо от средното за месец януари.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е от юг-югоизток, предимно умерен. Слабо ще се затопли – максимална температура на 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще остане ветровито – с умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието – малко над нулата. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене