Хотелиерите в Банско получиха насоки за зимния сезон от Агенцията по храните, РЗИ и общината на работна среща

_thumb (1)Ежегодна среща с хотелиерите и ресторантьорите в община Банско проведоха представители на Областна дирекция по безопасност на храните – Благоевград, Регионална здравна инспекция, Държавна автомобилна инспекция и Общинска администрация – Банско. Целта на срещата бе запознаване на представителите на туристическия бранш с нормативните изисквания в тази сфера и дискутиране на проблемите, които среща бизнеса в работата си.

Д-р Михаил Бащавелов – директор на Областна дирекция по безопасност на храните –Благоевград, посочи като един от най-често срещаните пропуски неправилното съхранение на храните, както и замразяването на готови храни. Обсъдени бяха въпросите за водене на записи в системата за самоконтрол, спазването на изискванията по етикетите на продуктите и личната хигиена на персонала. Широко бе дискутирана темата за тютюнопушенето, тъй като забраната се нарушава, въпреки налагането на санкции. Началникът на Областния отдел „Контролна дейност на Държавната автомобилна инспекция“ Бойко Ханджийски даде препоръки на присъстващите относно извозването на пътниците и необходимите документи за шофьорите, които да гарантират сигурността на туристите.

Срещата между бизнеса и контролиращите държавни институции се организира традиционно в навечерието на зимния туристически сезон със съдействието на Общинска администрация – Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене