Камбитов пали коледните светлини на 5-и декември

main_b

снимки: Община Благоевград

Богата коледна програма и много изненади очакват жители и гости на Благоевград през следващите дни. Цялата празнична програма ще премине под надслов „Коледа за Мишо”.

Всяко мероприятие ще е насочено към даряване на светлина, топлина и подкрепа на Михаил Николов, възпитаник на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград, на когото му предстои тежка операция, а скоро и абитуриентски бал.

Официалното начало на празничната програма ще  бъде поставено с коледно шествие по централните улици на Благоевград. Празничният карнавал тръгва от Съдебната палата в  18.00 часа на 5 декември.

В 18.30 часа на пл. „Георги Измирлиев” кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов символично ще запали светлините на елхата в града. Дядо Коледа също ще дойде на площада, но начинът, по който ще се появи, остава в дълбока тайна.

Всички събития, на които благоевградчани ще станат свидетели през декември, са събрани в изящно направена книжка, която ще бъде разпространена в града.

„Тази година мотото на коледната кампания е „Благоевград за едно дете! Благоевград за Мишо! Коледа е!” Надяваме се заедно с гражданите да направим Коледата за Михаил Николов щастлива, за да може следващата година той да бъде с нас, на крака”, каза директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова на пресконференция в Община Благоевград.

Тя допълни, че общинското ръководство е избрало да посвети коледната програма на благородната кауза да се помогне на Мишо, защото при навременни операции той ще се изправи на крака.

„Вярваме, че Благоевград може да събере около 80 хиляди лева, защото хората имат добри сърца”, каза още Христина Шопова. Тя припомни, че Общината предлага 5 вида коледни картички, които институциите и гражданите могат да закупят, а средствата ще бъдат преведени по сметката на Мишо, който на 4 декември ще бъде опериран в Германия.

„Нашето желание е докато е в болницата, да съберем парите за следващите операции и да се възстанови напълно”, допълни Шопова.

Културните институти вече са готови и със своите програми. Предстоят концерти, постановки и изложби. „Концерт-спектакълът на Ансамбъл „Пирин” по повод неговата 60-годишнина предизвика изключителен интерес, но не всички успяха да му се насладят. Добрата новина е, че ще има още един концерт на 13 декември”, издаде Христина Шопова.

И тази година ще има работилница на Дядо Коледа, за радост на малчуганите ще се повтори и рубриката „Часът на приказния разказвач” във фоайето на кметството.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов отново е избрал най-хубавите коледни приказки за малчуганите, които ще получат коледни бисквити, чай и подаръци.

На 13 и 14 декември ще се състои детски коледен панаир. На него децата сами ще изработят маски, гирлянди и сладки, които ще предложат от 20 до 24 на Коледния базар пред Община Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене