Родено в Кюстендил момиче спечели „Танцувай със звездите“ във Франция

Родено в Кюстендил момиче спечели "Танцувай със звездите" във Франция

27-годишната Деница Икономова и Раян Бенсети спечелиха френския телевизионен конкурс на TF1 „Танцувай със звездите“ в събота вечерта, съобщи сайтът 20minutes.fr. Българката е родена в Кюстендил- през януари 1987 г., но от малка живее, учи и тренира в София. Когато е на 15 години, семейството й се мести в Канада и постъпва в танцовото училище в Монреал.

Майката на Деница е от Кюстендил- архитект Надежда Парталева, бащата- Жанин Икономов е от Видин, има и брат- Павел, който е музикант.


Финалът на шоуто „Танцувай със звездите“, спечелен от Деница и партньора й, събра 5,1 милиона пред екраните, което прави 25% от тв зрителите.
До 2005 г., Деница Икономова участва в различни състезания в САЩ, с Christian Millette, екс-шампион на Канада в латино и стандартните танци в категорията за аматьори, са 2-ри на World 10 Dances и 3-ти на латинотанците в Хонконг.
По време на първия национален шампионат за професионалисти – СТТ и ЛАТ, проведено през м. юни 2011, Деница и Милете стават шампиони за България в ЛАТ.
През 2011 г. тя прави фурор в „So You Think You Can Dance“ – едно от най-гледаните тв предавания на Американския континент.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене