Топ ПРЕСА: Фалшиви кръвни изследвания до познати лаборатории отчитат престъпни доктори в Благоевград и областта!

95425-rumen-kondev

Зад схемата „кръстникът“ д-р Румен Кондев, шефът на РЗОК – Благоев­град, който се опитва да си запази поста през Реформаторския блок!

Карина Карадимитрова

След като се оказа, че болниците в нашия край източват огромни суми от Здравната каса, като пишат, че приемат болни, а всъщ­ност такива няма, сега и личните лекари в югозапада влязоха в черния списък. Те също въртели страшни да­лавери, за да точат пари от касата, в която влизат на­шите здравни осигуровки. Джипитата вършели това престъпление чрез лъж­ливи кръвни изследвания, разкриват специално за Топ Преса наши вътрешни из­точници в екипа на РЗОК – Благоевград.

Лични лекари източ­ват Здравната каса с далавери!

Лекарите пуска­ли списък със свои пациенти до близки до тях лабора­тории, че хората ще си правят кръвни тестове, а после отчитат фалши­ви резултати, с които взимат немалки суми от Здравната каса.

Друга хи­тра измама е изпраща­нето на па­циенти пак в позната и близка до тях лабо­ратория, от която лич­ните лека­ри вземат комисиона от печалбата за това, че са осигури­ли ра­бота на лабо­раторията. Говори се, че  лекарите взимали 10-20% от печал­бата. Ако например джипито изпрати 100 пациенти към дадена лаборатория, които ще си направят изследва­ния за 2 000 лева, то той ще си мушне в джоба чистата сума от 200 лева. Наглост­та на престъпната схема вече била станала толкова голяма, че в последно вре­ме лабораториите директ­но превеждали по картата на докторите спечелената сума. Преводи за които ние от югозападният таблоид разполагаме с документи и при нужда ще ги предоста­вим на прокуратура и инсти­туцията но не и на РЗОК.

Защо?

Личните лекари буквално са ударили дъното на своя морал, след като за 200 лева са готови да нарушават принципите на професията. Зад цялата тази схема стои „кръстникът“ и шеф на РЗОК – Благоевград – доктор Ру­мен Кондев, който днес има една единствена задача да си запази поста. Като бивш доайен на СДС – преди годи­ни, доктор Кондев здраво е активирал връзките си в Ре­форматорския блок и по-спе­циално кръг около министър Москов, за да си запази пос­та. Номерът, който готвел за пред обществото, като обяснение за това, че бил на­значен от червено правител­ство – такова, каквото беше правителството на Пламен Орешарски, Кондев щял да тиражира през удобните си медии „факта“, че бил до­казан експерт и това е пре­димството му пред всички власти и назначения. Уви! Експертното ниво на Кон­дев се крие в това да прави схеми, да върти далавери в съдружие с удобните му ле­кари, клиники и болници. В редакцията пазим и цял спи­сък с имена на медици, кои­то „ува­жават“ всеки месец  боса на РЗОК – Благо­евград, за да може цялата им дей­ност да върви добре, глад­ко и да пре­глеждат пациен­ти, да ги лекуват само документално, без дори да са им видели очите. Съвсем скоро ще публику­ваме и пълния списък на баш схемаджиите, дотогава обаче призоваваме всички наши читатели доста сери­озно да приемат този наш сигнал и моментално да оти­дат до личните си лекари и да проверят дали случайно не са били лекувани от нещо, без да знаят. Ако срещнат проблеми, нека се свържат с нас на телефон 0895 207 003 или да поискат провер­ка директно от здравното министерство на телефони 02/ 9301 174, 02/ 9301 118  лице за връзка Руслана Петрова, началник на поли­тическия кабинет на минис­тър Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене