Атанас Камбитов: Организация от Петрич бави изграждането на депото край Бучино

107250-kambitov-sesia

Община Благоевград очаква решението на висшия административен съд във връзка с проекта за изграждане на депо за отпадъци. Заради неправителствена организация от Петрич, която обжалва процедурата по ОВОС, все още не е започнало неговото изграждане. Това съобщи кметът на Благоевград Атанас Камбитов по време на днешното заседание на ОбС.

„Мина делото, дали сме всички документи, които са изискани от МОСВ, като пояснявам, че МОСВ и общината са с единна позиция. Сега чакаме решението и се надявам да бъде в полза на общината, защото това, което се случва в момента с община Благоевград и с проекта за депото, е една, направо ще го кажа-чисто рекетьорска история. В момента никому неизвестна неправителствена организация в Петрич обжалва решението на ОВОС.”, каза кметът Атанас Камбитов.

 

Във връзка с граждански питания кметът на Благоевград обяви на сесията днес, че е планирано построяване на площадка за разходка на домашни кучета в района на парка при улица „Даме Груев”.  На сесията бяха разгледани и обсъдени и няколко върнати решения от областна администрация, както и беше изслушан председателя на Агенция за Регионално развитие на Рила.

„Част от заложените цели на организацията са социално-икономическо развитие, борба с демографската криза, преодоляване на разликата между планинските и останалите общини, което е сериозен проблем за България.”, каза Камелия Радева, председател на АРРР.

 

Благоевградските парламентаристи дадоха своята подкрепа за включването на общината в инициативата на Агенцията на Регионално развитие на Рила за създаване на геопарк на територията на планината.

Общинските съветници дадоха право на кмета да проведе публично оповестен конкурс на един етап за продажба на дялове, общинска собственост в търговско дружество „Народна мебел”.

Сред решенията взети на днешната сесия бяха и предоставяне за безвъзмездно управление на общински имоти на Сдружение на диабетиците и на регионалната организация на слепите.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене