Схемата „бизнесмен под прикритие” в Благоевград продължава! Просякът Калоян Тенев брои 1000 лв. за най-новата си търговска фирма

e9f864bb197a3871c09221882286e5f5

Просякът Калоян Тенев, който оцелява от милостинята на благоевградчани, брои 1000 лв., за да купи фирмата на търговеца Арсени Щърбев. Сделката за покупко-продажба е напълно законна и изповядана пред нотариус, след което е вписана на 1 септември в Търговския регистър, потвърди пиарът на Агенцията по вписванията Илияна Жотева.

29-годишният бродяга се е съгласил да подпише договора за прехвърляне на ЕТ „Арсени Георгиев- Аркет“ с всички произтичащи от това права и задължения, като е изплатил напълно и в брой 1000 лв. на 65-годишния търговец. Седалището на фирмата е в жк „Ален мак“, бл. 21 в Благоевград. Това е седмата фирма на бездомника, чийто постоянен адрес по лична карта е на ул. „Стою Ханджиев“ № 42 в Петрич.

Разследване на в. „Струма“ през юли показа, че вечно пияният просяк е бизнесмен „под прикритие“, който е собственик и управител на 6 фирми с благоевградска и софийска регистрация. Той става мениджър на едноличните дружества „МСпорт“, „Фешън вижън“, „Аква енерджи“, „Неструм”, „Гарант строй“ и „Макси“, след като изкупува дружествените дялове от предишните собственици.

Първата фирма, която придобива, е „Аква енерджи“ ЕООД на благоевградския бизнесмен Николай Динков-Нинджата, чието седалище е в жк „Струмско”. Зетят на кмета на Симитли Апостол Апостолов продава своите 50 дружествени дяла за 1000 лв. на Калоян Тенев, като сделката е заверена на 29 септември 2011 г. от нотариус. На 29-и май 2012 г. тъщата на безследно изчезналия сикаджийски бос Красимир Цветанов-Буята – Зоя Марчева, и Ганка Кюрова прехвърлят дяловете си във фирма „Неструм“ с адрес жк „Запад”, бл. 7, на Калоян Тенев. Само след седмица, на 7 юли 2012 г., той вади нова хилядарка и изкупува дяловете на Димитър Стайков във „Фешън вижън“ ЕООД.

Само прехвърлянето на строителната фирма „Гарант строй“ ЕООД става при плевенски нотариус. При тази покупко-продажба съдружниците Красимир Велков и Ростислава Тодорова прехвърлят дяловете си на Калоян Тенев, който на другия ден регистрира ООД-то като ЕООД. Просякът се изръси с 1000 лв. и купи фирма „Макси“ ЕООД, която стопанисваше няколко години под наем „Синята къща“ и прекръсти на ресторант „Бохеми”.

Сделката за покупко-продажба между Калоян Тенев и Николай Костадинов става факт на 10-и юни и заверена при благоевградския нотариус Красимира Минкова. Седалището на фирмата е софийско – в жк „Подуене“, ул. „Друшлявица“ № 8. Първият собственик е бил благоевградският бизнесмен Иван Кюров, който прехвърля 2500 дяла на 21 април 2010 г. на Николай Динков-Нинджата. На 14-и февруари 2012 г. той пък прехвърля дяловете си на Николай Костадинов, който пък ги прехвърля на Калоян Тенев.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене