Код червен! Теглят два тира и микробус, закъсали на пътя Радомир-Кюстендил

55676-632x358

Неподходящи гуми попречили на два ТИР-а да изкачат височината при „Хладни клисури“ на пътя Радомир-Кюстендил тази сутрин. Техника на Областно пътно управление е изтеглила тежките камиони, съобщи директорът на ОПУ в Перник инж. Румен Сачански. Според него в момента пътят е чист до асфалт, опесъчен и няма проблеми за движение на МПС. Чист е и участъкът от Магистрала „Люлин“, където рано сутринта се е завъртял микробус след първия тунел. Бусът, който се е движел по посока София е изтеглен от пътя, участъкът също е опесъчен.
Всички пътища от Републиканската пътна мрежа на територията на областта се почистват от Пернишката фирма „Лиел Контракшън“, чийто договор бе удължен от АПИ до избор на нов изпълнител. Участъците от магистралите „Люлин“ и „Струма“ на територията на Пернишка област се почистват от сдружение „Автомагистрали -2014“.
Справка от Дежурния оперативен център на Областно управление, Пожарна безопасност и защита на населението за състоянието на обстановката в област Перник при зимни условия сочи, че обстановката в шестте общини е нормална. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. От КАТ съветват шофьорите да спазват правилата за движение и да излизат на път, подготвени със зимни гуми.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене