Само в Топ Преса! Ето ги политическите назначения от ДПС – област Благоевград ,които си запазват поста. ДОКУМЕНТ!!!

СПИСЪК ДПС154 политически назначения запазиха постовете си заради теч на информация

В началото на август неправителствената организация Българска европамет връчва официално на служебния премиер Георги Близнашки горещ списък с имената на 154 „калинки“ на ДПС. За тях има съмнения, че са политически назначения във всички нива на държавната администрация в страната и обезпечават обръчите на Доган. Информацията е събирана в продължение на няколко месеца от регионите и институциите, а целта е държавата да бъде прочистена от зависими играчи на задкулисието, заемащи важни постове без доказан професионализъм и качества, и

обслужващи единствено корпоративно олигархични интереси

Служебният премиер предава по каналния ред веднага списъка на ръководството на ДАНС за да бъде извършена проверка на визираните в него държавни служители. Но само два дни по-късно горещият списък се оказва неочаквано в ръцете на лидера на ДПС Лютви Местан и става повод за спешна среща с президента Плевнелиев. Политикът се оплаква, че се готви политическа чистка и защитава хората си, плашейки традиционно с етническия мир. Реакцията му блокира възможността за проверка, а 154 кадри на Сараите, за които има документирана информация, че изпълняват политически поръчки в администрацията, запазват постовете си. В края на мандата на служебния кабинет се оказва, че ДАНС реално не си е мръднал пръста по темата и няма реализирана проверка.

Така се налага тежкото усещане, че списъкът е попаднал в Местан именно от хора в Агенцията, подозират от Българска европамет. Според тях този скандален случай налага в обществото усещането, че Агенцията наистина е под контрола на определена политическа сила и работи за корпоративни, а не за обществените интереси.

През последните месеци политици многократно предупреждаваха за подобни зависимости, а най-показателен беше случаят с Христо Бисеров. Два дни преди държавата да разбере за стартиращо разследване срещу зам. председателя на ДПС и зам. председател на парламента, Доган го разжалва от заеманите постове и така етническата партия се опита да излезе суха от скандала. Оказа се, че дори преди главния прокурор да разбере за проверката, информация за Бисеров е изтекла към Сараите. Съмненията бяха, че предупреждението е дошло именно от ДАНС. Въпреки тежкия скандал никой не разследва случая, защото цялото правителство на

Орешарски реално бе на къса верижка в корпорацията на Сокола

От Българска европамет са категорични, че ако не бъдат изчистени политическите назначения, въпреки добрите намерения всички опити за реформи от правителството на Борисов ще бъдат блокирани.

Вижте във факсимилето обявените за политически назначения на ДПС – в Благоевградска област.

СПИСЪК ДПС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене