НЯМА НАРУШАВАНЕ НА ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО С НАЕТИТЕ СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ В ТП „ДЛС ДИКЧАН”

66d10bdd3357a8ae09a4151ee38d5906Няма нарушаване на трудовото законодателство при сключването и прекратяването на срочните трудови договори с наетите сезонни работници в ТП „ДЛС Дикчан”. Това установи разпоредената спешна проверка на място от и.д. директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов във връзка с публикации в някои регионални медии.

Проверката констатира, че в стопанството са назначени 18 сезонни работници по чл. 68, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда – със срочен договор до завършване на конкретната работа. На 18 ноември т.г. със заповед на директора на стопанството са прекратени договорите на 11 работници по чл. 325, т.4 от КТ /без предизвестие от която и да е от страните и поради приключване на определената работа/. В заповедта е наредено на всеки да бъде изплатен полагащия му се неизползван платен годишен отпуск.

Към момента 7 сезонни работници продължават да работят до приключване на дейностите в разсадника за отглеждане на коледни дръвчета.

Във входящия дневник на стопанството е регистрирана само една молба – от Емин Качан за изплащане на обезщетение поради навършване на пенсионна възраст!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене