XIII Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ бе открит в Банско

_thumb (5)С фолклорна сесия и етно шоу бе открит престижният форум „Утринна звезда“, който се превърна в традиция и ежегодно е част от културния календар на община Банско. „Основната цел на фестивала е да провокира и насърчава творчеството у децата, които имат афинитет към изкуството. Благодарен съм за това, кметът Георги Икономов и цялото общинско ръководство всяка година подават ръка на тези деца и им дават възможност да изявят таланта си. Така градът все повече се утвърждава не само като туристическа дестинация, а и като курорт с богата културна програма“ – каза при откриването на форума организаторът Кирил Костадинов.

От 19 до 23 ноември над 1000 деца и младежи от България, Русия, Македония, Турция, Непал, Перу и Код Д”Ивоар ще покажат своите умения пред публиката, а авторитетното жури ще има нелеката задача да определи най-достойните сред тях. В трите състезателни дни участниците ще мерят сили в категориите спортни танци , класически балет, характерни танци, народни танци, хип-хоп, мажоретни танци, фолклор , поп музика и театрално изкуство.

Награждаването на победителите ще бъде на 23 ноември /неделя/, а фестивалът ще бъде закрит с гала концерт от 12:00 часа в салона на читалище „Никола Вапцаров“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене