Закърпиха с фрезован асфалт опасния път до 4 петрички села

49884-632x358

Вчера приключи частичното благоустрояване на пътя, който води към петричките села Генерал Тодоров, Кромидово, Капатово и Ново Кономлади. Фрезованият асфалт е от фирма „Актор“, която извършваше строителството на автомагистрала „Струма”. Машина, наета от община Петрич, вече втори ден работи на пътя от Марикостинските бани към селата Генерал Тодоров, Кромидово, Капатово и Ново Кономлади. Полага се фрезован асфалт върху най-тежките участъци, които възпрепятстват движението на автомобили, показа проверка на репортер на „Струма“ вчера.

Решението е временно, но към момента друг вариант няма, предвид че е краят на бюджетната година. С 12 самосвала фрезован асфалт ще се подравни трасето, което е основна пътна артерия за изброените петрички села. Участъкът, който сега подлежи на частично благоустрояване, е с дължина два километра и половина. Той е част от общинската пътна мрежа – факт, който потвърди вчера и кметът Вельо Илиев. Но категоричното мнение на хората от засегнатите села е, че държавата е трябвало при проектирането на трасето за автомагистрала „Струма” задължително да помисли за временната организация на движение и да подготви алтернативен маршрут като този, който сега ползват не само жителите на селата Генерал Тодоров, Кромидово, Капатово и Ново Кономлади, но и част от тежките возила, пътуващи към съседна Гърция. „За следващата година трябва да се помисли да бъдат заложени средства в бюджета, засега общината направи каквото можа, кметът на общината не е финансов министър, няма откъде да намери пари за цялостно асфалтиране. Децата поне ще ходят на училище до село Марикостиново, работещите също ще пътуват по-спокойно, решението е временно, но се надявам следващата година да се реши кардинално”, каза кметът на село Генерал Тодоров Добри Мавриков.

Остава, разбира се, на дневен ред въпросът с укрепването на моста при река Мелнишка, който е доста амортизиран и опасен за преминаващите автомобили.

Следващ проблем, пред който са изправени жителите на село Генерал Тодоров, е обиколният път, който трябва да изминават, за да стигат до обработваемите имоти. По думите на кмета на селото Добри Мавриков става дума за близо 2000 декара площи, които местните стопани обработват.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене