Видео : Само в Топ Преса! Какво каза Георги Андонов за политическите назначения, без манипулации и редакция. Едно към едно!

сцсц

На среща с медиите г-н Андонов отговаряше на наболели въпроси, вълнуващи обществеността.
Г-н Андонов изрази мнение, че нещата като цяло в държавата са критични , като финанси и като ведомствени проблеми. Той отбеляза, че има много спрени европейски проекти, но за щастие има и добри новини, защото стартират програмите „Околна среда“ и „Регионално развитие“. Андонов обеща този мандат да отдели повече време на приемните в региона и да поставя наболелите проблеми за разглеждане по време на парламентарния контрол.
Тази седмица на дневен ред ще бъде въпросът за паспортна служба в Гоце Делчев и се надява този казус да бъде разрешен.
Депутатът отговори и на въпроси за пътя Гоце Делчев-Банско, като поясни, че крайния срок за завършване на трасето от 109 км. е 2015 г. но през зимния период ремонтните дейностите ще бъдат преустановени.
Г-н Андонов се надява да бъде включен в комисията по земеделие и обеща още на първото заседание на комисията да бъде поставен за разглеждане въпросът с тютюна и ще лобира за изкупуване на реколтата на тютюнопроизводителите. Той каза още, че в новия закон трябва да се акцентира на производителите, а не на фирмите изкупвачи.
Беше коментиран и проблема с пенсионната възраст и освобождаване от работа, след навършването на такава.
Андонов сподели още, че е направен задълбочен анализ на работата на всички служби на територията на община Гоце Делчев и региона и подробен доклад за тяхната дейност ще бъде изпратен до областното ръководство. Той се надява предвид доклада ресорните министри да разгледат работата на много служители заемащи възлови постове, за да се промени облика на тези служби. Г-н Андонов подчерта, че този анализ не е тенденциозен, а е съобразен до голяма степен с общественото мнение. Най-проблемна според него се е оказала“ Службата по социално подпомагане“.
Колежката ни Краси Терзиева, горещо подкрепи тази констатация и добави, че именно в служба „Социално подпомагане“ трябва да играе голяма метла.
За Бюрото по труда също има подробен анализ, каза Андонов, той е свързан с разпределение на средствата по различни програми. Констатацията там е отчайваща, оказва се че 100% от средствата са разпределяни неправомерно спрямо териториалния обхват на дирекцията. И всички средства са се пренасочвали към фирми и лица от община Гърмен, община Гоце Делчев и община Сатовча.
Проблемите на ЮЗДП също бяха коментирани, депутатът каза, че в най-скоро време ще се обяви конкурс за директор на предприятието, което в момента се ръководи от временно изпълняващ длъжността. Той е подготвил и специално питане по историята с умрелите муфлони и ще го отправи в най-скоро време към ресорния министър.
Г-н Андонов категорично подчерта, че чистка и реваншизъм няма да има. Ако има кадрови промени, те ще бъдат аргументирани, допълни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене