Сутринта мъгливо, облачно след обяд

мъгла

Днес преди обяд над по-голямата от Източна България времето бъде предимно слънчево, а над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, значителна ниска слоеста в Северозападна България и в западната част от Горнотракийската низина, а на места в котловините на Югозападна България ще бъде мъгливо. След пладне от запад-югозапад започналото увеличение на облачността ще обхване страната. Ще се появи и усили вятърът от североизток. Максимални температури в повечето места между минус 5° и минус 1°, в югозападните райони: 6°-11°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 9°, а минималната (-3°), за Банско 9°/-4°, Разлог 10°/-4, Дупница 9°/-4°, Кюстендил 7°/-4°, Перник 6°/-4°, Гоце Делчев 9°/1°, Сандански 11°/1° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 9°, а минималните до (-2°).

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е близко до средното за януари – значително ще се повиши.

Над планините ще има разкъсана, след пладне значителна облачност. Вятърът ще отслабне, по високите части ще е предимно умерен от северозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – минус 5°.

Над Черноморието преди пладне ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Студено време с максимални температури минус 5° – 0°. Температурата на морската вода е 5°-8°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене