Проф. Михаил Константинов: Моментално трябва да се спре износът на необработена дървесина през българските граници и незаконната сеч

Михаил Константинов

Моментално трябва да се спре износът на необработена дървесина през българските граници и в перспектива да се спре незаконната сеч, която в момента превръща България в Сахара. Според него България няма да бъде обикновена Сахара, а Сахара с непрекъснати потопи. „В Сахара поне потопи няма, но в България ще има сахарски вид пясъци и камъни, но ще има и потопи”, заяви проф. Константинов.
По думите му незаконните сеч и износ се извършват в колосални размери. „Вероятно става въпрос за 5 – до 10 милиона кубика годишно. Никой не знае точно, защото всички лъжат и крият информация. Говорят абсолютни глупости, че горите в България се били увеличавали. Това е толкова смешно да се говори, че даже не би трябвало да бъде коментирано. Имаше данни от международни организации, има някакви оценки. Достатъчно е да се разходите малко из Странджа и из която и да е било планина и да видите с каква интензивност се движат някакви огромни машини върху тази златна българска земя и природа. Тези хора трябва да бъдат спрени, иначе те ще спрат нас”, посочи проф. Михаил Константинов.

Яница ТАНЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене