Националния печат

печат

В. „Сега“

Държавата капитулира още преди истинската зима

Държавните структури не са готови за силен снеговалеж и затова отсега предупреждават гражданите изобщо да не си помислят да пътуват при лоши зимни условия. Заради пълния хаос с договорите и зимната подготовка по много от основните трасета и в много от областите се очертават сериозни проблеми и блокади. И кошмарът от първия тежък сняг на 25 октомври, който затвори магистрали и планински проходи и блокира стотици коли, може да се превърне в традиция.

Половината асансьори в Благоевградско са спрени заради неизправност

Половината асансьори в Благоевградска област бяха спрени часове след като мъж на 66 години пострада тежко, падайки в асансьорна шахта в хотел във Велинград. От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор съобщиха, че заради повреди са спрени съоръжения в Благоевград, Дупница, Сандански, Петрич и Гоце Делчев. Проверката била заради множество оплаквания за нередности.

Брюксел връща на България 470 милиона лева за екопроекти

Европейската комисия даде зелена светлина за възстановяване на плащанията по замразената заради проблеми с обществените поръчки програма „Околна среда“. Очаква се до края на годината Брюксел да възстанови на България авансово платени за сметка на държавния бюджет 470 млн. лв. В ЕК са подадени за възстановяване и други 330 млн. лв., но не е ясно дали сумата ще се получи обратно в рамките на тази година или догодина.

В. „Монитор“
Ловят снежинки в 300 точки на страната

В 300 точки на страната ще има разположени машини за почистване 6 часа преди снеговалеж. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

„Поддържащите пътя фирми ще са задължени да позиционират техниката си на рисковите места в цялата страна при официално уведомление от метеоролозите в БАН за предстоящ снеговалеж, за да е сигурно, че всички дейности по предварителната подготовка и обработка ще бъдат осигурени”, заяви Павлова.

Маскирани с бухалки нахлуха в „Червило”

  Маскирани с бухалки нахлуха в четвъртък вечерта на откриването на известния столичен клуб „Червило”. Масовия бой окървави нощния клуб в центъра на София, но битката приключи преди идването на полицията и никой официално не съобщава причините за нея. Една от версиите, по които работят столичните криминалисти, е силово завладяване на наркотеритории, твърди ПИК.

Резнаха интернета и флашките на Темида

Родната Темида остава без интернет, а служебните компютри ще бъдат приведени в режим офлайн. Причината за това е вирус, който атакувал работните файлове на съдебната власт. От атаката на новата компютърна зараза пострадали компютри в съдилищата в Плевен и Велико Търново.

Висшия съдебен съвет са изпратили указание по спешност до всички системни администратори в съдилищата. Писмото е изпратено от комисията „Професионална квалификация, информационни технологии и статистика” на Висшия съдебен съвет.

В. „Стандарт“
100 милиона гледат Кобрата

100 милиона души от цял свят се очаква да се заковат пред малкия екран в полунощ българско време, за да гледат боя на годината между Кобрата и Стоманения чук. 150 телевизии ще излъчват директно сблъсъка на ринга между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Двубоят за световната титла на IBF събира 15 000 в зала „О2 Арена“ в Хамбург.
Най-много зрители се очакват в САЩ. Аудиторията ще бъде рекордна за наш спортист.

Сърби изкупуват домове в Банско

Богати сърби от Белград се редят на опашка за имоти в курорта Банско преди зимния сезон. Комшиите изпревариха дори руснаците в търсенето на апартаменти в града под Тодорка през последните месеци. Вече има сключени десетки сделки, а интересът на сръбски граждани към жилища в района се увеличи с настъпването на поредния зимен сезон. По-заможните сърби броят по 40 000 – 50 000 евро за апартаменти, които са поне 70 квадратни метра, други пък дават по 20 000 – 25 000 евро за жилища от 40-50 квадратни метра.

Реформаторите се карат за лидер и постове

Нови спорове има между хората на Меглена Кунева и Радан КъневНов скандал гръмна в Реформаторския блок. Има „високо равнище на недоверие между част от партиите“. Това признаха от Движение „България на гражданите“ вчера, визирайки най-вече колегите си от ДСБ. Проблеми има, не отрекоха и хората на Радан Кънев. И двете партии обаче заявиха желание да преодолеят поредния трус, който може да доведе до разцепление на Блока.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене