Без категория

Младежи ще отбележат Деня на толерантността

youth_tolerance2

По повод Международния ден на толерантността, отбелязван на 16 ноември, доброволците от клуб,,Младежта е толерантност’–Благоевград към Център ,,Амалипе’’ организират две събития – интерактивни игри, които по забавен начин да акцентират върху толерантността сред студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски ’’ и информационна кампания за гражданите на Благоевград.

Първата инициатива ще се реализира на 13.11.2014 г. от 9:30-11:15 ч. в Югозападен университет с участие на студентите от специалност ,,Връзки с обществеността’’ към Правно-исторически факултет. Нейн приоритет е да засили толерантността на ,,новото поколение’’ чрез представянето на различни култури и гледни точки във формата на интерактивни игри.

Втората инициатива ще се проведе на 17.11.2014 от 11:00-12 :00 и ще включи раздаване на цветя на ,,толерантността’’, разпространяване на информационни материали и събиране посланията гражданите на Благоевград за толерантността в ежедниевието ни.

Денят на толерантността е отбелязан, като международен ден от 16 ноември 1996 г. на  Общо събрание на ООН , където се приема Декларацията за принципите на толерантността.

През последната година доброволците от клуба ,,Младежта е толерантност’’ проведоха обучения в редица благоевградски училища по успешния метод ,,Връстници обучават връстници ’’. Методът доказа своята ефективност и помогна за осмислянето на теми като ,,Култура на толерантност“, ,,Работа в екип ’’, ,,Умения за комуникиране ’’ и други теми свързани с изграждането на положителни черти в характера на подрастващите. Обхванатите целеви групи са младежи на възраст от 14-25 години. Подобни обучения се провеждат  в Бургас, В.Търново, Шумен, Враца и Пловдив , където също има клубове по толерантност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене