Фотоизложба, посветена на 200 години от рождението на Лермонтов, откриха в Белица

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фотоизложба, посветена на 200 години от рождението на великия руски поет и художник М. Ю. Лермонтов, бе открита в Туристическия информационен център към Читалище „Георги Тодоров 1885“ – гр. Белица и може да бъде посетена и разгледана до петък. Входът е свободен.

Събитието е част от проект „Лермотов в XXII век: Герой на нашето време – кой е той сега?” на Сдружение „Славянски свят” – гр. Пловдив с подкрепата на фонд „Руски мир” и със съдействието на „Россътрудничество ” – България, Руския културно-информационен център – София, Руски център при ПУ „П. Хилендарски” и Читалище „Георги Тодоров 1885” – Белица.

Експозицията откри Мая Падарева, секретар на читалището. Васил Стайков – инициаторът на това прекрасно културно мероприятие представи фотосите от фотоизложбата, показващи автопортрети и портрети на Лермонтов, важни моменти от живота му и негови картини и разказа увлекателно интересни факти от живота и творчеството на поета.

Не бяха пропуснати и съвременните български герои. Събитието се радваше на голям интерес и Туристическият информационен център се изпълни с посетители, дошли на откриването – ученици от двете училища, учители и местни интелектуалци.

След петък фотоизложбата ще продължи обиколката си по други градове в България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене