Фестивалът „Утринна звезда” събира за поредна година млади таланти в Банско

 

utrinna-zvezda-bansko

От 19 до 23 ноември Банско ще бъде домакин на ХIII-ия Международен фестивал на изкуствата “Утринна звезда”.  В тазгодишното издание на престижния празник на изкуствата в Банско са заявили участието си колективи от България, Русия, Македония, Турция, Непал, Перу, Кот Д Ивоар, съобщиха организаторите.

Фестивалът ще бъде открит на 19 ноември в 16.00 часа с фолклорна сесия и етно шоу. Следващият ден ще бъде посветен на театралното изкуство с представления на трупи от Казанлък и Кресна, Русия, Скопие и Македония.

На 21 ноември ще бъдат изявите на участниците в раздел музика – забавна и популярна песен, инструментални изпълнители. На 22 ноември програмата ще продължи с театрална постановка, фолклорно пеене и танцово изкуство, представено от изпълнители на характерни танци, класически балет, латино-американски и спортни танци, танцово шоу, хип-хоп, мажоретни танци.

Гала-концертът и награждаването на победителите във фестивала ще бъде на 23 ноември от 12 часа. Организатори са община Банско, Сдружение Арт Академия „Утринна звезда” и НЧ „Аврора 2013 г.”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене