Сменят лидерите на БСП в Гърмен и Сандански заради лоши резултати на изборите

mihail_mikov2

На непланирана среши Миков смъмри благоевградските социалисти, че се карат публично

Да стягат сериозно реди­ците си и да се преброят, за да са в пълна бойна готовност за местните избори догоди­на, това е препоръчал на им­провизираната среща с чер­вения актив в Благоевград в понеделник лидерът Михаил Миков. Той беше гост на официалното откриване на кон­сулството на Казахстан в гра­да и използвал случая да се види със съпартийците си от общината и от областта.

Червеният водач препоръ­чал да спрат всякакви пуб­лични нападки и интриги и да се сплотят, защото резулта­тите от евровота и от парла­ментарните избори в регио­на не били добри.

Само преди седмица на национален партиен пленум на БСП сред 30-те посочени ката най-слабо представили се на вота през октомври об­щински организации бяха и тези на Гърмен и на Сандан­ски. В Гърмен червените по­лучиха жалките около 380 гласа, т.е. около 5%, а в Сан­дански, община с голям по­тенциал, за БСП на левицата са се доверили едва 11 % от избирателите, което е около 1900 гласа.

Поради тази причина от „Позитано“ 20 са разпореди­ли в двете общини пълен ци­къл от събрания и провежда­не на общински отчетно-из­борни конференции. Много е вероятно лидерите на БСП в Гърмен – Марияна Стругова, и на Сандански – Андон Ри- зов, да бъдат сменени зара­ ди слабите резултати.

Промените в партията са наложителни и вече старти­раха, първо областният ли­дер Юлиян Гошев обяви, че подава оставка, впоследс­твие същото направи и мла­дежкият лидер Асен Балабанов, който бе сменен с Ан­тон Асиски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене