Цигани пребиха 2-ма полицаи и потрошиха патрулките им

54075-632x358

Двама полицаи са ранени, а два служебни автомобила са изпотрошени след нападение на цигани срещу униформените служители в пазарджишкото село Братаница, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик, цитирани от „24 часа“. Инцидентът е станал в неделя през нощта след сигнал за изчезнало 13-годишно момиче. Той е бил подаден от майката на момичето, която съобщила че детето й е откарано в Братаница, за да бъде омъжено за местно момче.

Незабавно към Братаница е изпратен полицейски патрул за издирване на малолетната. В циганската махала на селото униформените били посрещнати от млад мъж, който се представил за брат на младоженеца. Вместо да съдейства на полицаите той започнал да сипе закани и обиди за саморазправа и към него започнали да се присъединяват негови събратя от махалата, които видимо били употребили алкохол.

Заради ескалиращото напрежение в помощ на двамата полицаи били извикани подкрепления. От полицейското управление в Пазарджик изпратили в Братаница още 3 автопатрула. Пристигналите на мястото полицаи били посрещнати от тълпа мъже и жени, които започнали да ги замерят с камъни, тухли и бутилки. Някои от циганите, въоръжени с брадви, колове, лопати и ножове директно нападнали служителите на МВР.

Единият от сержантите бил ударен с бутилка в лицето, а на негов колега сериозно е наренено коляното с дървен кол. Той е изпратен на преглед в София, заради съмнения за скъсани от ударите кръстни връзки на коляното. Ударения в лицето служител е добре, въпреки подутините и синините по лицето му, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Отделно от това са потрошени стъкла и ламарини на два от полицейските автомобили.

Въпреки това униформените служители са успели да потушат ескалиралото напрежение в Братаница. Задържани са мъже и една жена – 29-годишният В.А., 5 години по-малкия му брат А.А.,38-годишния А.С., Г.Н. на 40г. и 48-годишната Н.А.

В къща в циганската махала след арестите е открито и 13-годишното момиче, което е върната на родителите му в Мало Конаре

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене