Фотоизложба на Уницеф за живота на децата в България ще бъде показана в Гоце Делчев

Plakat UNICEF (Copy)

Днес, 10 ноември, от 17.00 ч., в изложбената зала на Дома на културата в град Гоце Делчев ще бъде открита изложбата „Детските права имат лице и история“, целяща да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимковата панорама е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“ по повод 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето. Представянето на изложбата в Гоце Делчев е първото събитие, след като миналата седмица община Гоце Делчев се присъедини официално към мрежата „Община – приятел на детето” и получи своя сертификат от УНИЦЕФ.

Идеята на снимките е да популяризират правата на децата и за целта изложбата е разделена в категории, отразяващи основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право детето да развие пълния си потенциал, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.

Близо 500-те снимки, набрани по време на инициативата, са направени от деца и възрастни, любители и професионални фотографи. 50 от тях (25 снимки, направени от деца под 18 години и 25 снимки, направени от възрастни) са включени в изложбата, която до края на ноември ще бъде поставена в още 9 града–приятели на детето.

По случай 25 години от приемане на Конвенцията за правата на детето, експозицията „Детските права имат лице и история“ ще бъде в град Гоце Делчев във времето от 10 до 28.11.2014 г.

Заповядайте на нейното официално откриване, което ще се състои на 10.11.2014 г. /понеделник/ от 17.00 ч. в изложбената зала на Дома на културата в град Гоце Делчев.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене