Пореден вандализъм, повредиха фитнес уред в новия парк край реката в Благоевград

mm_1415525383

Вандали счупиха eдин от фитнес уредите в новия парк срещу Американските общежития.  Безобразието е извършено в нощта срещу събота, няколко дни, след  като в новия зелен оазис на Благоевград бяха монтирани 20 фитнес уреди.  В събота фирмата изпълнител по проекта демонтира счупения уред, ще го възстанови и ще го постави на старото му място в някой от следващите дни. Стотици левове, вложени в обновяването на парка, за да стане той приятно място за разходка и отдих на жители и гости на Благоевград, отидоха на вятъра. Фитнес уредът  е изтръгнат от плочките преднамерено, с хулиганската арогантност на хора, които смятат, че няма да бъдат наказани.

Вандалският акт е предизвикателство не само към органите на реда, но и към цялата благоевградска общественост. Ежегодно за възстановяване на щетите от хулиганските посегателства се отделят десетки хиляди левове от общинския бюджет. Това са парите на благоевградските данъкоплатци, затова с общи усилия, със засилената бдителност и непримиримостта на всички трябва да пресечем разрушителната стихия на вандалите.

Общинското ръководствто апелира към гражданите, които имат информация за акта на вандализъм, да подадат сигнал на „горещия „телефон 073/ 88 44 34.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене