Кметът на Яворница Стефан Вангелов изсякъл 4 дка дървесина от черковния двор, Благой Драмджиев: Събира по 300 лв. за асфалтиране на път, който вече е ремонтиран с общински пари

255-01-08-стефан

Кметът на петричкото село Яворница Стефан Вангелов изсякъл 4 дка от насажденията в двора на черквата, алармира вчера бившият селски кмет Благой Драмджиев. По думите му дървесината е продадена на цена от 65 лв. „Трупите обаче не са пуснати за продажба на търг, а по преценка на селския управник. Така той си сложил парите в собствения си джоб”, твърди още Драмджиев, който е готов да докаже твърденията си писмено.

255-01-08-благой

Вчера за скандалния случай научи и архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев. Той не знаеше нищо по въпроса. Обеща да говори лично с отеца, завеждащ храма, който отговарял и за храма в Габрене. По думите на отеца това е кощунство. Според поддалия сигнала дървата са общинска собственост.

255-01-88888-copy

”И като такива е трябвало той да ги осчетоводи и пусне със заповед за продажба на местното население на изгодни цени”, обясни бившият кмет на Яворница. Местното население е настръхнало срещу кмета си, каза още колегата му. Срещу него постоянно се сипят сигнали за злоупотреби. Пак по думита на Драмджиев Вангелов прибирал по 300 лв. от всяка къща в селото, като им казвал, че парите ще отидат за асфалтирането на пътя. Всъщност той е вече бил асфалтиран, но за сметка на бюджета на общината в Петрич. Драмджиев е възмутен и от факта, че сегашният му колега продавал балите с цимент, които му отпускали кметството за ремонт на гл. улица. ”Въобщо този е известен с далаверите си”, поясни Дремджиев. Той заяви, че в селото се подготвя референдум за отстраняване на кмета им.

Снимките:

1 Стефан Вангелов

2 Благой Драмджиев

3 Ангел Кочев

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене