Бойко Борисов: Поемам тежка отговорност. Бог да е с нас!

106360-borisov

След месец консултации в парламент с рекорден брой партии се опитваме да представим едно проевропейско реформаторско правителство за стабилност на България. Страната е изправена пред поредица предизвикателства. Тежки социални проблеми, липса и забавяне на реформи в образование, здравеопазване, правосъдие, загуба на доверие в основните ни партньори в ЕС. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ. Той бе поканен да представи състава на новото правителство преди парламентът да го гласува.

Реформите трябва да започнат незабавно, от днес, посочи Борисов. Правителството ще постави основите и се надявам да гарантира стабилно развитие на България. Това зависи не само от 4-те партии, а и от опозицията и от всички, които сме тук, допълни той и очерта програмата и задачите, които са си поставили бъдещите управляващи.

Категорично сме убедени, че програмата е най-добрата за развитие и стабилност на страната. Амбицирани сме политиката ни да доведе до нови резултати и да постави ново начало, посочи Борисов.

Поемам тежката отговорност да ръководя новото правителство, каза от парламентарната трибуна той. И добави, прекръствайки се: Бог да е с нас! Борисов представи поименно министрите и ресорите им.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене