Протест срещу Бат’ Сали ще блокира международен път

106362-blokada-dupnica-01

Граждани от Кюстендил и Дупница отново излизат на протест днес срещу избирането на Александър Методиев – Бат’ Сали за депутат в 43-то Народно събрание.

От 17.00 ч. в партньорство с приятелите ни от Дупница се организира трети пореден протест и затваряне на пътя при разклона за село Жиленци, поради нежеланието на Александър Методиев да подаде оставката си като народен представител от 10-ти МИР, съобщават организаторите, цитирани от БГНЕС.

Недоволните граждани ще блокират международния път за ГКПП Гюешево, като се надяват по този начин претенциите им да бъдат чути от управляващите.

В първия работен ден на 43-то Народно събрание депутатът от ДПС Александър Методиев заяви, че не се притеснява от това да е народен представител, „защото законът е такъв, има и други колеги“.

„Защо да се отказвам да бъда народен представител? Законът говори всичко.

Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм депутат само на Кюстендил и Дупница.

Не чувствам никакво напрежение“, обяви той.

Методиев се съгласи, че трябва да има законодателни промени, като визираше Изборния кодекс. Той каза, че протестите на хората срещу неговото избиране за депутат били срещу него лично, срещу циганина Александър Методиев, който спрял кранчето за купуване на цигански гласове.

За Методиев изходът от тази ситуация, в която кандидат може да стане депутат с 900 гласа е промяна на закона и заяви, че в момента се чувства дискриминиран от хората, които протестирали срещу него.

E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене