Бойко Борисов: ГЕРБ участва в това правителство с всичко най-добро, което има и се надявам правителството да има дълъг живот

b56f49715267549c62c721bdea3393ce

Снимка: МС

Тази безспорно тежка ситуация, в която три политически сили сдадоха властта, ние бяхме принудени пред ангажимента, отговорността, хората, да търсим всякакъв разумен компромис. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при подписването на коалиционно споразумение за управление с Реформаторския блок , предаде репортер на Агенция „Фокус”.Той благодари на всички преговорни екипи публично в парламента, че са успели да подготвят това коалиционно споразумение между ГЕРБ и РБ. „Положихме неимоверни усилия. Над 10 пъти сме били на прага да отидем на нови избори. Направихме компромиси с едно нещо в главите си – не власт, не постове, а да се опитаме преди нови избори да направим правителство”, заяви Борисов.
„Условието да съм премиер никогато не е било препъникамък”, посочи Борисов.
„ГЕРБ участва в това правителство с всичко най-добро, което има и се надявам правителството да има дълъг живот. Всички знаехме, че в рамките на този мандат трябва да се опитаме да направим кабинет”, каза още Бойко Борисов.
Цветелина ЦЕКОВСКА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене