Без категория

Правителството даде 950 000 лева за укрепване на пътя за Банско

изтеглен файл

Правителството отпусна 950 000 лв. за укрепване на рухналия път за Банско.

Със средствата ще бъде обезопасен авариралият участък, който се намира на 15-ия километър след Симитли в посока прохода „Предел“.

Дясната лента на отсечката край село Градево е отцепена в резултат на интензивните валежи през есента и създава опасност от цялостно откъсване на пътя.

Второкласният път е единствената транспорта връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград.

Той е и най-пряката и удобна връзка, свързваща Северна, Северозападна и Западна България със зимните ни курорти в Пирин.

Ремонтът на участъка започна на 1 ноември. По преценка на геодезистите и проектантите, обследвали на място свлачището, по-добрият и по-евтин вариант е да се изгради нова подпорна стена, вместо да се ремонтира старата.

Проектът вече е готов. Изпълнител е благоевградската фирма „Агромах“, която отговаря и за пътното поддържане в района.

„От фирмата ни увериха, че най-късно до края на ноември подпорната стена ще бъде готова и движението по пътя за Банско ще бъде нормализирано“, заяви областният управител Димитър Димитров.

Докато текат ремонтните дейности, движението няма да бъде спирано. То ще се осъществява както досега – в едната лента.

Мястото е обозначено със съответните пътни знаци и се регулира със светофарна уредба.

На 21 октомври въпросният участък бе осеян с огромни пукнатини, а три дни по-късно в резултат на поройните дъждове подпорната стена се срути и отнесе част от дясната пътна лента.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене