Внимание! Опасно кръстовище близо до ЮЗУ „Н. Рилски“, превърнато в паркинг под носа на полицията

_thumb (1)

На последната сесия на ОбС Благоевград, общинският съветник от ГС „ЕКИП” Владимир Елезов обърна внимание на общинска администрация за сериозни проблеми около кръстовището между улиците „Дойран” и „Славянска”, при общежитията на ЮЗУ. Кръстовището скоро бе ремонтирано и е със съвсем нова маркировка и поставени обозначителни и забранителни знаци.

В опасенията си председателят на гражданското сдружение обясни, че навсякъде около кръстовището има табели за забранен престой и паркиране, а всъщност то се е превърнало в паркинг, затрудняващ сериозно пресичащите пешеходните пътеки, както и преминаващите автомобили.

При проверка на място на екип на struma. com установихме, че това наистина е така. При подход от долна страна на ул. „Дойран” е абсолютно невъзможно да се влезе в кръстовището без страх, че преминаващ през „Славянска” автомобил няма да пресече фатално пътя. Видимостта е почти нулева. Същото важи и за подход от горна страна. Десетки автомобили са паркирани непосредствено до пешеходните пътеки и масово не се спазват знаците. Граждани, живеещи в околните блокове съобщиха, че полицията нехае и не взима никакви мерки срещу нарушителите. Разказаха ни случай, как органите на реда спирали коли за проверка непосредствено след кръстовището и проверявали за алкохол и изправни документи, а в същото време неправилно паркираните автомобили били необезпокоявани. Основен проблем явно е новоизградено заведение за обществено хранене, което е било особено популярно най-вече в обедните часове, когато наставало истинско стълпотворение от автомобили на самото кръстовище.

В петъчното заседание на ОбС съвет, от благоевградската администрация заявиха, че това не е тяхно задължение, което наистина е така. Защо органите на ред обаче нехаят за случващото се не е ясно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене