Ученици на НХГ блеснаха с талант на два музикални конкурса

10745041_802463736470761_1020399848_n

Ученици от паралелките с профил „Музика“ на НХГ – Благоевград взеха участие в XI международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ – Микрево 2014. Младите народни изпълнители с преподаватели Магдалена Николова, Мая Чакова и Марияна Ангелова, облечени в красиви автентични носии, се представиха достойно с впечатляващи изпълнения.

Дуетът Огнян Стоилков и Марио Тодорски от 12 „г” клас бе  отличен с втора награда за вокално изпълнение в раздел „Традиционен фолклор“, а Соня Ковачка от 10 „г” клас с песента си „По сокаци шетав, мамо“ в съпровод на Денис Христов от 9 „г” клас  акордеон1 завоюва наградата на Радио Благоевград.

С творчески труд, ентусиазъм и любов към музиката гимназистите впечатлиха и публика, и жури в националния конкурс за млади таланти „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“, организиран от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Комисията от изтъкнати и утвърдени  изпълнители и преподаватели в университета оцени високо представянето на учениците от 10, 11 и 12 клас на НХГ. Най-високото отличие заслужиха абитуриентите Павлета Димитрова, Владимир Кирилов и десетокласничката Борислава Георгиева. Втора награда получи Анджела Митева от 12 клас, а трета – Гергана Калайджиева. Журито присъди и поощрителен приз на единадесетокласника Ариф Моллов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене