Ответен удар! Зам. кметът на Петрич Хр. Георгиев: Нито Вельо Илиев, нито аз ще подаваме оставки, на изборите догодина Сдружението на строителите да се явят, ще се състезаваме

зам.кмета на Петрич

Нито аз, нито кметът Вельо Илиев ще подаваме оставки, това заяви вчера заместник-кметът на община Петрич Христо Георгиев в отговор на Сдружението на строителите, които, както „Струма“ писа, поискаха оставките им. Нито кметът, нито аз ще поддаваме оставки, защото няма за какво. Не се притесняваме от никакви проверки, проверявани сме многократно от различните институции и контролни органи. Не знам защо на заседанието на Общинския съвет четоха сигналите, които ще пращат, за да ни проверяват, нека ги изпратят. Живеем в свободна и демократична държава. В действията на строителите виждам опит за икономически натиск с политически привкус. Тяхно право е да правят какво намерят за добре. Учудвам се защо не искат диалог с нас, а от самото начало си говорим чрез медиите. Сигурно и ние като администрация не сме безгрешни, но няма нещо, което да ни притеснява. В провеждането на обществените поръчки сме спазили стриктно закона, а те се опитват да ни атакуват заради провеждането на поръчките.

След по-малко от година са местните избори, господата от Сдружението на строителите да се явят на изборите, да ги спечелят и нека да управляват. Следващата година ще се борим за вота на избирателите, ще видим кой какво ще постигне, хората ще дадат оценката. Това, което се прави в града, не е правено от 30 години, градът ще придобие изцяло нов облик. Явно на някой не му се харесва това и затова още отсега започна предизборната кампания, каза Христо Георгиев. Той поясни, че общината не пренебрегва спорта и е за подпомагането на клубовете и школите. Не приемам отправените срещу мен критики от Добринка Бацанова, тя атакува мен за това, че й се забавила концесията за игрището в село Ръждак. Аз не съм се занимавал с изготвянето на документите за концесията на Бацанова, едва ли не ме обвини, че аз съм пречка за децата да спортуват и играят футбол. Аз не преча, напротив, помагам. Приветствам всички като Бацанова, които дават собствени пари за развитието на футбола и спорта като цяло, но не мога да остана безучастен към упреците, които отправи срещу мен Бацанова, подчерта Христо Георгиев.

Както „Струма“ писа, на последното заседание на Общинския съвет отсъстваше кметът Вельо Илиев. Точно заради това гневът на Бацанова бе насочен към Христо Георгиев, тъй като той каза, че замества кмета.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене