Внукът на бизнес фамилия Начеви от Рила ранен в катастрофа на път за лекарски преглед заради вирус /ОБНОВЕНО/

бърза помощ Благоевград

14-годишният внук на бизнес фамилията Начеви от гр. Рила пострада при катастрофа, след като колата, в която пътувал, се преобърнала в канавка. Пътният инцидент станал вчера около 14,30 часа на пътя Рила- Кочериново. При отбивката за село Пороминово 34-годишната Мария Илиева загубила управление над лек автомобил „Тойота“, колата излетяла от пътя и се забила в крайпътния скат до полето. Пострадал синът й, който получил нараняване на гръден прешлен. Момчето и майката пътували за лекарски преглед. Тийнейджърът  бил с оплаквания от остра вирусна инфекция, чувствал се зле и майката се притеснила за състоянието му.

На място на пострадалите е оказана първа помощ от екип на Спешна помощ – Рила и с линейка са транспортирани до благоевградската болница.

Пациентите са приети в спешно отделение, след лекарския преглед и направени изследвания в образна диагностика при момчето е установена фрактура на прешлен и е насочено за неврохирургия в „Пирогов“, каза пиарът на МБАЛ – Благоевград Д. Петров. Под активно лекарско наблюдение с екип на Спешен център – Благоевград момчето е транспортирано за столицата. След  лекарския преглед при майката не са установени тежки травми, насочена е за прием в хирургично отделение, предвид опасността от поява на вътрешни наранявания на по-късен етап, но тя е отказала.  Причините за пътния инцидент се изясняват от служители на РУП – Рила.

Вчера репортер на в. „Струма“ бе на мястото на инцидента, но автомобилът бе вдигнат.

Фамилия Начеви е известна  в община Рила,  семейството има собствен бизнес, цех за дърводобив, барче и железарски магазин.

И друг инцидент бе регистриран вчера около обяд в Благоевград. На ул. „Ал. Стамболийски“, пред Младежкия дом, докато пресичал пешеходната пътека, неочаквано върху 26-годишния Иво Б. се нахвърлил мъж, който слязъл от лекия си автомобил и счупил носа му. Причина за физическата саморазправа е конфликт, възникнал заради задръстване на пътя. Младежът натиснал бутона на светофара за пешеходци и  пренасял багаж, който товарил на камион, това породило напрежение сред чакащите шофьори и последвало нападението. На място са извикани полицаи, пострадалият младеж е транспортиран до спешно отделение на МБАЛ – Благоевград.

След лекарския преглед е насочен за оказване на първа помощ от специалист УНГ. Служители на реда работят по случая.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене