МГЕРБ-Благоевград отбеляза Деня на будителите с инициативата „Прочети, замени и съхрани“

main_b

снимки: Пресцентър ГЕРБ – Благоевград

Младежката структура на ГЕРБ в Благоевград отбеляза Деня на народните будители с инициативата „Прочети, замени и съхрани“. Те заредиха къщичките за книги, поставени от община Благоевград на възлови места в града, с над 100 интересни и полезни заглавия.

В продължение на два дни младежите на ГЕРБ събираха книги, които благоевградчани даряваха с желание да участват в интересната инициатива.

„Според нас, няма по-подходящ начин да отбележим най-българския празник, посветен на нашите книжовници и просветители, чието дело е съхранило българския дух и национално самосъзнание, като подарим книги на нащите съграждани”, каза областният координатор на МГЕРБ Венцислав Хросинков.

Той призова жителите на Благоевград да се присъединят към тях, а всички, които ще вземат книга за вкъщи, след като я прочетат, да я върнат.

Младежите обещаха, че това няма да е последният път, в който ще подкрепят добрата идея на общината и че скоро пак ще попълнят дома на книгите с нови заглавия. В инициативата се включи и областният координатор на ГЕРБ- Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.

Младежките структури на ГЕРБ в Благоевградска област отбелязаха Деня на народните будители с полагане на цветя на паметници на книжовници и революционери.

more_1_b

more_2_b

more_3_b

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене