Свържете се с нас

Бизнес

Градът: Араби тайно оглеждат района около летището на Гоце Делчев, искат да поемат проекта

Публикувано

на

Летище с_ Мусомищe

Група арабски представи­тели на голяма компания от няколко дни мистериозно обикалят региона на военно­то летище в Гоце Делчев, про­учвайки терена. Развеждани са от известен бизнесмен мюсюлманин от Гоцеделчевско. Вестник „Градът“ се до­бра до тази информация чрез близки до бизнесмена, които настояват все още да не пуб­ликуваме името му. Както е известно, проектът за въз­раждане летището в град Гоце Делчев беше на фирма, близка до банкера Цветан Василев, но след неговото прогонване от страната и скандалите около разгроме­ната КТБ, проектът остана без перспектива. Идеята на арабите била да купят воен­ното летище, но не с идея да го развиват само като лети­ще, а то да положи основата на мащабен хазартен бизнес.

Става въпрос за изкупуване на десетки декари земя око­ло бъдещия аеропорт за из­граждане на игрални зали и казина плюс хотели. Както е известно, в арабските страни хазартът е забранен и богати­те араби с удоволствие биха летели в дестинация като Гоце Делчев, за да харчат безразборно парите си, лю­бувайки се на своя порок. Съ­щата идея беше подсказана и от предишния инвеститор на летището, но впоследствие проектът беше преобразу­ван, за да работи в полза на руски богаташи, които да долитат до Гоце Делчев и да ходят на ски до Банско. Как­во ще се случи, можем само да гадаем?! И да се молим рано или късно този проект да бъде осъществен, защото вярваме, че с такава реали­зирана инвестиция, градът ни би процъфтял.

коментара

Бизнес

И тази година винарските изби в Санданско-Мелнишки район отвориха врати за посетители

Публикувано

на

Идеята е повече потребители да опитат български вина и да станат потребители, поясниха от бранша. Събитието започна с ритуално зарязване на лозовите масиви, които в региона наброяват хиляди декари.

С цел атрактивност за гостите винарските изби предложиха 10% отстъпка от цената на всички вина. Някои от предприемачите бяха организирали и безплатна дегустация, както и обхождане на избата и лозята. С цел докосване до хилядолетния поминък на хората от Югозапада събитието премина под звуците на кавала на популярният музикант Теодосий Спасов.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

След 10 години отново купуват имоти в курорта Паничище

Публикувано

на

Два общински имота се продали в курорта Паничище, след като последните 10 години не е имало нито една сделка за парцели там, каза кметът на Сапарева баня Калин Гелев. Общината е обявила още два имота в Паничище, към които вече има интерес. Цената на имотите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са между 80 и 100 лева за квадратен метър, като общинският съвт решава конкретно за всеки парцел. Като съветниците могат само да вдигат цената. Парцелите са маломерни – 1 до 3-5 декара. Към обявените два имота интерес проявява дори дружетво от Несебър.

Подновеният интерес към имотите в Паничище кметът Калин Гелев обяснява с отминалата вече финансова криза. И с далновидна „политика“ от страна на сегашната управа на общината. Таксата смет за незастроените имоти е паднала три пъти. Така – ако до началото на сегашния мандат за един декар парцел в Паначище, без да бъде застрояван, се плащало 7-8 хил. лева такса смет, то сега тя е паднала на около 2 хил. лева. И това се приема положително от потенциалните купувачи.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ